Skip to main content

Op zondag 16 januari 2005 kwam een groot gezelschap PCH genodigden naar Kasteel ’t Kerckebos in Zeist voor de traditionele nieuwjaarsborrel. Dit jaar was de opkomst verheugend groot, wellicht een positief voorteken voor een goed en gezellig PCH jaar. Bij de ingang van het kasteel stond een gloednieuwe Porsche Boxster S als blikvanger geparkeerd. Pon Porsche Import had deze ter beschikking gesteld aan de club ter introductie en ter (goed)keuring. U treft hierover nog een mooi verslag aan in het PCH magazine.

In een sfeervolle ambiance, met een geanimeerd geroezemoes van stemmen werd er een toast uitgebracht op het nieuwe jaar en werd de wens uitgesproken dat we er met elkaar een mooi clubjaar van zullen maken. Aller inzet is gewenst om sportiviteit en saamhorigheid aan te wenden om er voor iedereen een geweldig clubjaar van te maken.

Allereerst werd Cora Hurks in het zonnetje gezet voor haar aanstekelijk enthousiasme tijdens de afgelopen jaren om voor de club mooie evenementen te organiseren. Zij gaat tijd besteden aan een studie en zal zich als clublid blijven inzetten in de commissie die zich bezighoudt met de voorbereidingen van het 50-jarig bestaansfeest van de PCH, de FAB 50, dat in 2006 gevierd wordt.

Paul Krieckaert heeft met schwung en kwinkslagen de puntentellingen gepresenteerd die opgebouwd zijn in het clubjaar 2004. Dit resulteerde in de uitreiking van een aantal glimmende bekers voor de categorieën sport en toer. In de categorie sport zijn drie klassen auto’s, afhankelijk van het aantal pk’s dat de Porsche onder de motorkap heeft. De toerklasse omvat die evenementen die met een landkaart en routebeschrijving op schoot langs een doolhof van landweggetjes wordt gereden (tijdslimieten inbegrepen). En hierbij zei vermeld dat je immer een navigator nodig hebt, want sturen en turen tegelijk gaat onmogelijk met een routeboek op schoot. Voor de beste toerrijder van het jaar is er dan ook nog de Ton van Heuzen wisseltrofee, een glimmende beker waar je niet omheen kunt! Je kunt hem bijvoorbeeld vullen met bloemen en op de grond plaatsen, want hij is te groot om op de kast te zetten!

Tussen het borrelen door werd er ook nog een aspirant lid gekroond tot volwaardig lid wegens het enthousiast deelnemen aan vier evenementen in één clubjaar: Jolanda den Hoed. Zij mag vanaf heden met trots het PCH clubspeldje dragen. Jolanda en haar man Ferry zijn in 2004 bij de club gekomen en hebben zich een geweldig toerteam getoond in hun Porsche Boxster. Hartelijk welkom bij de club!

Traditiegetrouw toont de PCH tevens haar kledinglijn en er werd dan ook enthousiast gepast en gekeken naar wat er in de aanbieding dan wel nieuw in de collectie was. Het is de bedoeling de lijn dit jaar weer aan te vullen met andere modellen jassen, shirts en truien. Vooral voor de dames kunnen er nog wel wat kleine maatjes bijgemaakt worden. Tibor Kiszer en Ineke de Jongh zijn de promotors en bedenkers van steeds weer mooie kledingstukken die de moeite waard zijn van het bedrukken met het PCH logo.

Onder de aanwezigen bleek belangstelling te zijn voor het organiseren van c.q. assisteren bij evenementen. We zullen proberen weer eens een nieuwe stroming toerevenementen op het programma te zetten waarbij ideeën zeer welkom zijn en bij het secretariaat gemeld kunnen worden. Als de club weet wat er aan wensen leeft bij haar leden kan daarop geanticipeerd worden. Het blijkt dat er een diversiteit aan hobbyisten en professionals aanwezig is die graag eens hun medewerking verlenen bij de organisatie van een Porsche dag. Hulp in het veld tijdens een sportevenement is tevens meer dan welkom alsook ideeën van de partners voor het invullen van een dag op een circuit zodat ook zij zich kunnen vermaken naast de baan.